יום שבת, 19 בנובמבר 2011

עוגיות מעוצבות - לבני 4 ומעלה

השבת החורפית הראשונה של נובמבר...

"חבל, אי אפשר שום דבר.
    אסור לי לצאת לשחק בכדור.
       רק קר ורטוב ואסור ואסור.
          המשכנו לשבת.
              סתם...סתם...סתם...סתם...
                   זה היה הכי משעמם בעולם!"
 ("חתול תעלול" - דוקטור סוס")

אז מה עושים? מזמינים חברים לאפות ולעצב עוגיות!

















הכנו בצק לעוגיות חמאה פריכות:
4.5 כוסות קמח לבן (לא תופח!)
400 גרם חמאה/מחמאה (אם רוצים פרווה)
1 כוס סוכר
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
קמצוץ קינמון (על פי הטעם)

לערבב הכל במיקסר עם וו גיטרה או ביד (טוב-טוב).

מה עוד הכנו?
קערית עם קמח לקימוח משטח העבודה
מערוכים
תבנית מרופדת בנייר אפייה
מבחר של חותכנים בצורות שונות
סוכריות צבעוניות (עדשים)
מטבעות שוקולדים
הפתעות נוספות להחביא בעוגיות


















בשלב הראשון הכנו עוגיות שמקשטים לפני האפייה:

  1. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים בצק לעלה בעובי שווה של כחצי ס"מ (אפשר לרדד בין שני עפרונות, כך שהמערוך יתגלגל עליהם הלוך-ושוב והבצק יישאר בעובי גובה העפרונות).
  2. בעזרת חותכן קורצים את הצורה הרצוייה.
  3. מעבירים לתבנית ומקשטים על התבנית בסוכריות צבעוניות.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10 דקות.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ולא נוגעים בעוגיות עד שהן מתקררות מעט ומתייצבות (אחרת יישברו).
בשלב השני הכנו עוגיות שמקשטים לאחר האפייה ברויאל אייסינג:
לשלב זה הכנו מראש שקיות זילוף חד פעמיות עם רויאל אייסינג בצבעים שונים בתוכן.
הדרך הקלה להכין היא לקנות בחנויות המתמחות באפייה/כלים חד פעמיים את "אבקת הקסם"
של "COOKISS" יש במבחר צבעים, כולל שקית זילוף בכל קופסה ונוח לעבודה - רק להוסיף
מים בכמות מדודה (עפ"י ההוראות).
הדרך השנייה היא להכין לבד את הרויאל אייסינג - 1 חלבון + 250 גרם אבקת סוכר, לערבב
היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. לחלק לקעריות, להוסיף מעט צבע מאכל בכל אחת מהן
ולהעביר לשקית זילוף.
בשתי הדרכים - לא גוזרים פתח בשקית הזילוף עד שהחומר הרצוי בפנים ויש קשירה למעלה
למניעת יציאת החומר. לגזור משולש ממש קטן כדי שהזילוף יהיה דק.
המלצה חשובה - רויאל מהדרך הראשונה יכול להישמר במקפיא כחודש (עד ליצירה הבאה)
                       רויאל מהדרך השנייה יישמר כשבוע במקפיא

נותנים לילדים את חופש היצירה בקישוט העוגיות עם שקיות הזילוף.
אפשר לשדרג עוד יותר ולקנות סוכריות מזרה משוכללות יותר/פרחים קטנים ולהדביק עם מעט 
רויאל גם על העוגיות (אפשר להדביק גם עדשים על הרויאל).

בשלב השלישי הכנו "עוגיות הפתעה":
הכנו כדורי בצק קטנים (חצי מגודל כדור פינג-פונג), שיטחנו אותם ל"פיתה" בכף היד,
והכנסנו לתוכם ממבחר ההפתעות שהיו על השולחן -
מטבעות שוקולד, שוקולד צ'יפס, עדשים, בראס (אגוזים מסוכרים)
ואתם יכולים להוסיף כעולה על רוחכם...
קיפלנו את ה"פיתה" מכל הכיוונים, כך שתעטוף את ההפתעות ויחזור לנו העיגול.
כל ילד סימן את הכדורים שלו בסוכריית עדש בצבע שלו (ימנע מריבות בשלב הסופי...האכילה).

זהו, תעשו כיף ובתיאבון!!!

משריתוקה
www.sarituka.co.il


2 comments:

  1. משקיענית... רק אני כל היום שכבתי מתחת לפוך בלי לצאת? וכמובן לא שוכחת לחלק הוראות לקטנים ומנסה לשכנע אותם למה להם לא כדאי לצאת מתחת לשמיכה...חחח...

    השבמחק
  2. לא עינת, אני הלכתי רחוק יותר ממך - שלחתי את בעלי עם הבן הקטן למשפחה בצפון, כך שגם נשארתי מכורבלת מתחת לפוך עם הגדול שלי עד מאוחר וגם נהנינו משבת של יצירה!

    השבמחק