יום חמישי, 19 באפריל 2012

ילדים מבשלים

בתור מכורת מטבח שכמותי ומרותקת לכל תוכניות הבישול הקיימות
(רק מחכה שימציאו את הטלויזיה החכמה עם הכפתור להעברת הריח/טעם...)
לא יכולתי לחכות כבר שתתחיל העונה החדשה של "מסטר שף - הילדים באים".
וסוף-סוף זה מגיע...התענגתי על פרק ההקדמה שהיה השבוע.
איזה ילדים מופלאים ומוכשרים!
הפרק גרם לי להיזכר בספר האהוב משכבר הימים שקיבלתי בילדותי "ילדים מבשלים" של רות סירקיס.
הספר הזה סלל את דרכי במטבח דרך המנות הפשוטות והאהובות.

בני בכורי שחגג לא מזמן יומולדת 4, ניחן בכישרון רב (ולא רק כי הוא הבן שלי...) ובאהבת המטבח כמוני.
החלטתי לקנות לו את הספר הזה בגרסתו המעודכנת ולשמחתי הוא מאוד שמח לקבל אותו ומהר מאוד
הבין איך לקרוא (בלי לקרוא...) את המתכונים ודרך ההכנה.

כבר בבוקר תיכננו את ארוחת הערב - עוד בהשפעת פסח החלטנו על "משה בתיבה".
אחה"צ שלחנו את אבא עם האח הקטן לגן השעשועים, והוא הכריז "אני אכין לכם ארוחת ערב!".

















הכנתי מראש:
- חבילת בצק עלים (השתמשנו בזה החתוך כבר לריבועים)
- נקניקיות (השתמשנו במיני-מיני נקניקיות)
- ביצה
תבנית מרופדת בנייר אפייה

אחרי שרחצנו ידיים, למדנו איך להדליק את התנור לחום של 200 מעלות.
בשלב הבא התחלנו לחתוך את ריבועי בצק העלים למלבנים שיתאימו בגודלם לנקניקיות.


















עכשיו הנחנו נקניקיה על מלבן של בצק עלים על הקצה הקרוב אלינו וגילגלנו.


















אחרי שסידרנו את כל ה"מויישלך" על תבנית האפיה (כשקו התפר של הבצק למטה),
מעיין פתח במומחיות רבה ביצה לקערית וערבב במהירות עד שהחלבון והחלמון התאחדו.
הוספנו מעט מלח לביצה והברשנו ביסודיות את כל ה"מויישלך" בביצה (לא נורא אם מטפטף על התבנית)



















ועכשיו מכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 דקות.
(באמת שאין צורך לעמוד לידו כל הזמן הזה....)


ובגאווה על ההישג העצום מכינים צלחת עם קטשופ באמצע (אלא מה?) ומגישים לאח שלך!!!
 

בתיאבון!
 
משריתוקה
www.sarituka.co.il

2 comments:

  1. איזה יופי לראות שאני המגיבה הראשונה . כיף לראות את החמודים שלך. ובמיוחד את הכשרון . מסתבר שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ.

    השבמחק