יום חמישי, 28 במרץ 2013

קינוחים אישיים בכוסות




חג האביב הגיע.
חג האגוזים.
חג המצות.
חג המצה עם השוקולד.
חג המציות המטוגנות.
חג הקלוריות.
חג הקילוגרמים הנוספים.
חג הארוחות המשפחתיות והחגיגיות, הבלתי פוסקות.....

כדי לנסות לשמור על איזון משקלי בין תחילת החג ובין סופו, ההמלצה שלי -
לטעום מהכל. אבל לא פעמיים מאותו הדבר. לפעם השנייה יש את אותו הטעם...

לכן, כשהמשימה שלי בכל ארוחות החג היא להכין את הקינוחים...










אני בוחרת במנות קינוח אישיות וקטנות, כדי שאפשר יהיה לטעום מהכל וקצת....

* הקינוחים הבאים חלביים (את השוקולד אפשר להפוך לפרווה בעזרת שמנת "השף הלבן").
* אף אחד מהקינוחים הבאים לא מכיל ביצים/ג'לטין.
* ניתן להכין את רוב העבודה עליהם כמה ימים מראש.
* כל הכלים (כולל המגשים) הם חד-פעמיים (במשפחה פולניה כמו שלי - רב פעמיים...).

 אז מה היה לנו כאן?

* טריפל שוקולד

* מוס גבינה עשיר עם נגיעות בראס

* סערת חושים


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

טריפל שוקולד -

שכבת מוס גנאש עשיר מכוסה בשכבת גנאש ועיטורים של פניני שוקולד.
את הקינוח הזה ניתן להכין גם יום-יומיים קודם ולשמור במקרר.
מצרכים (לכ-20 כוסיות קטנות):
750 גרם שמנת מתוקה/צמחית
600 גרם שוקולד מריר משובח
1 כפית נס קפה
קמצוץ מלח
פניני שוקולד לקישוט
שקית זילוף חזקה (מומלצת להכנסת המוס לכוסיות מבלי ללכלך מסביב)
מכינים יום קודם את הגנאש - מחממים יחד בסיר על אש קטנה 500 גרם של שמנת מתוקה
עם כל השוקולד המריר קצוץ/שבור לקוביות, הקפה והמלח.
מערבבים היטב עד להמסה של כל השוקולד (שלא יישארו חתיכות שוקולד).
מקררים לפחות ללילה במקרר.
מוציאים את רוב הגנאש לקערת מיקסר, משאירים בסיר כמות של כספל.
מתחילים להקציף את הגנאש עם השמנת הנוספת עד שנוצר מוס עשיר, מוצק ובהיר יותר.
בשלב זה כדאי למהר, משום שמוס הגנאש מתקשה עם הזמן.
מכניסים את המוס לשקית הזילוף, גוזרים את הקצה, כך שנקבל פתח שמספיק צר לכוס אבל
מספיק עבה כדי שהמוס יעבור דרכו בקלות יחסית, ומתחילים לזלף לכוסיות ההגשה עד לגובה של כ-2/3 כוס.
אם נותר מוס בשקית - מחזירים אותו לסיר שמחכה בצד.
מחממים מעט את הסיר עד שהגנאש נוזלי שוב.
בעזרת כפית (או שקית זילוף קטנה/שקית אוכל שגזרנו את הקצה לפתח צר מאוד)
שופכים מעט מהגנאש הנוזלי בתוך כל כוסית כך שיכסה את המוס.
מפזרים מעל מעט מפניני השוקולד (אפשר למצוא בכל חנות למוצרי אפייה), או פירורי שוקולד מקופלת או כל קישוט שוקולדי העולה על רוחיכם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מוס גבינה עשיר -

ענן אוורירי של גבינות בניחוח וטעם ונילי עשיר עם אגוזי הלוז שמתפצפצים בפה.
ניתן להכין את המוס יום-יומיים קודם ולשמור בשקית הזילוף עד לבניית הקינוח.
מצרכים (לכ-40 מנות קטנות):
1 אינסטנט קרם פטיסייר
500 גרם שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
בראס (אגוזי לוז מסוכרים)

שקית זילוף גדולה (מומלץ להכנסת המוס לכוסות מבלי ללכלך מסביב)

בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הסוכר, סוכר הוניל, אינסטנט קרם פטיסייר והשמנת.
כאשר מתקבל קרם יציב, מנמיכים את המהירות למהירות הנמוכה ביותר, מוסיפים את תמצית הוניל ואת הגבינה וממשיכים להקציף מעט עד לקבלת קרם אחיד.

מכניסים את המוס לשקית הזילוף, גוזרים את הקצה כך שנקבל פתח שמספיק צר לכוס אבל
מספיק עבה כדי שהמוס יעבור דרכו בקלות יחסית ומתחילים לזלף לכוסיות ההגשה עד לגובה
של כ-3/4 כוס ומפזרים מעל את הבראס (שניתן למצוא בכל חנות למזון).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סערת חושים -



המתכון הוא בהשראתה של קרין גורן מהספר "אפייה זה משחק ילדים".
כל כך פשוט להכנה, הילדים נהנו לעזור ולטעום כל שלב ושלב....
אפשר להכין אפילו שבוע מראש ולשמור במקפיא.
מצרכים (לכ-25 ריבועים):
200 גרם שוקולד לבן
400 גרם שוקולד מריר
2 פחיות של חלב ממותק (840 גרם)
100 גרם חמאה
תבנית חד פעמית מלבנית (20X30)
2 קערות למיקרוגל
מרפדים את התבנית בניילון נצמד בשתי שכבות, כאשר השוליים מוגבהים ויוצאים מהתבנית,
כך שאפשר יהיה למשוך אותם מאוחר יותר כדי לעזור בחילוץ הקינוח.
מכניסים לכל קערה סוג שוקולד אחד מקוצץ/שבור לקוביות.
לקערה עם השוקולד הלבן שופכים 2/3 פחית חלב ממותק ו-30 גרם חמאה.
לקערה עם השוקולד המריר שופכים את כל שאר החלב הממותק ואת שארית החמאה.
מכניסים את קערת השוקולד הלבן לכ-30 שניות למיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב.
מחזירים למיקרוגל שוב לכ-10 שניות, מוציאים לערבוב וחוזר חלילה עד שהתערובת חלקה.
את אותן הפעולות עושים עם התערובת של השוקולד המריר, עד שמתקבלות שתי קערות עם שתי תערובות נוזליות - לבנה וחומה.
שופכים 2/3 מהתערובת החומה לתוך התבנית ומפזרים על פני התחתית באופן שווה יחסית.
מעל התערובת החומה שופכים את התערובת הלבנה, כך שתכסה כמעט לגמרי את התערובת החומה שמתחת.
מפזרים בעזרת כפית נקודות-נקודות מהתערובת החומה שנשארה.
לוקחים קיסם ומציירים סערות קטנות על פני התבנית, כך שתיתקבל דוגמה של שיש בין התערובות.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ללילה אחד לפחות.
מחלצים את הקינוח מהתבנית בעזרת השוליים של הניילון הנצמד, מקלפים את הניילון בזהירות שלא יישארו חתיכות ממנו.
מניחים על קרש חיתוך ומתחילים לחתוך ריבועים קטנים עם סכין גדולה וחדה.
מומלץ לחתוך את 4 הצלעות מסביב ולשים בצד (לאחר כך...) כדי שייחתכו ריבועים יפים וישרים.
מומלץ לשמור במקפיא ולהגיש קפוא.




 



אני מאחלת לכם שתצליחו להינות מהארוחות המשפחתיות החגיגיות
גם בלי לסיים אותן בתחושת מלאות על סף התפוצצות...

שיהיה המשך חג שמח וכשר!

משריתוקה
www.sarituka.co.il







8 תגובות:

  1. היי שרית, תודה! נראה מעולה?
    יש תחליף לחלב ממותק?

    השבמחק
  2. מממ.....באופן אישי, לעצמי, אני עושה בלי חלב ממותק וזה יותר טעים לי....החלפתי את כל כמות החלב הממותק במיכל שמנת מתוקה אחת. זה יוצא פחות מתוק, אבל ככה אני אוהבת. המשפחה ממשיכה לדרוש את המתכון המקורי.

    השבמחק
  3. שלום, נראה מעולה!
    מה זה "אינסטנט קרם פטיסייר" ואיכן ניתן להשיג?

    תודה,
    שי

    השבמחק
  4. הי שרית נראה מעולה. יש תחליף לחמאה?

    השבמחק
  5. גם אשמח לדעת כמה זמן זה יכול לעמוד בשולחן בלי שיינמס

    השבמחק
  6. אני לא אוהבת מרגרינה, באופן אישי, אבל זה תחליף לחמאה.
    לגבי כמה זמן על השולחן - תלוי במזג האויר, מדובר במוצר חלבי (לא יימס - פשוט עשוי להתקלקל ולהחמיץ...), אז אני לא יודעת מה להגיד לך...

    השבמחק
  7. היי שריתוקה, אשמח לדעת אם את מגישה את כל הקינוחים הללו יחדיו או כל פעם קינוח אחר, זה נראה מדהים ביחד הבעיה שנתקלתי בה היא כשאני מגישה יותר מדי קינוחים בטעמים שונים תמיד אנשים מתלוננים על זה שיש יותר מדי או שכבר מרוב שאכלו יש להם תערובת של טעמים.

    השבמחק
    תשובות
    1. בארוחה הספציפית הזאת, הגשתי הכל ביחד.
      בהזדמנויות אחרות אני עושה חלק או אפילו מגוונת יותר וכל אחד לוקח ממה שהוא יותר אוהב.
      יש אפשרות לעשות קצת מכל דבר (לא כל אחד חייב לאכול אחד מכל דבר), או להינות מה"שאריות" למחרת.
      ושאלה יהיו הבעיות והתלונות שלכם :)

      מחק