יום חמישי, 25 באפריל 2013

הפעלה מתוקה עם ילדים - ל"ג בעומר!

 


אש! אש! מדורה!
כמה אהבתי את ל"ג בעומר כשהייתי ילדה.
את המדורה הכי גדולה בשכונה (והכי מסוכנת...)
את המרשמלו שתוקעים על שיפוד ומחממים מעל המדורה (ומתקרבים יותר מדי לאש...)
הריח הזה של העשן, הנקניקיות והקבבים (החצי מבושלים שתמיד גרמו לכאבי בטן...)
תפוחי האדמה המפוייחים (שבין הטעם שלהם לטעם של תפוחי אדמה קיים דימיון קלוש)
להישאר ערים עד מאוחר (ולהתחיל לעשות שטויות מתוך עייפות וחוסר גבולות...)

כן, כבר הבנתם, הסוגריים נוספו כשאני הפכתי להיות אמא בעצמי...
אז גם אני, כמו כל ההורים, אצטרך לעבור בחג עוד מדורה עם הילדים במפגש של הגן.
גם אני, כמו כל ההורים, אהיה בלחץ ואפתח 7 עיניים על כל צעד וצעד של העוללים.
גם אני, כמו כל ההורים (בתקווה), אגיד תודה לאחראי שם למעלה כשיעבור בשלום.

ועד אז, החלטתי להגיע לגן ולהכין עם הילדים מדורה מתוקה, לא מסוכנת...
הפעילות ברמת קושי קלה מאוד, החל מגיל 5, אורכת כחצי שעה (כולל הסבר וביצוע).
את כל המצרכים ניתן למצוא כיום כבר בכל סופר.

מצרכים לכ-40 ילדים:
400 גרם בצק סוכר אדום
400 גרם בצק סוכר כתום
400 גרם בצק סוכר צהוב
200 גרם בצק סוכר חום
קערית עם מעט מים ומכחול להדבקה
שרוול פתי בר
שקיות, מדבקות עם שם וסרט לאריזה (לא חובה)
(אני הכנתי גם כריך ביסקויטים וממרח שוקולד לכל ילד שיסיים את ההפעלה,
מה שעוזר להם להתאפק מלנשנש את כל מצרכי ההפעלה במהלכה...
לשם כך יש להוסיף עוד 2 שרוולי ביסקויטים וממרח שוקולד)

את בצק הסוכר תחלקו כבר מראש לכדורים לפי מספר הילדים.
הדרך הכי טובה ומהירה לחלוקת הבצק לעיגולים שווים - ללוש, לגלגל לכדור גדול,
ליצור נחש ארוך ואחיד בעוביו, לחתוך לחצי ושוב לחצי כל חלק, עד שמתקבלות חתיכות
שמגלגלים לכדורים בגודל של גולה בערך (ראו פרופורציות גודל ליד הביסקויט).

כדאי להסביר לילדים, שיישארו להם עודפי בצק סוכר, שניתן יהיה לחסל רק לאחר סיום היצירה, כדי שלא ייחסר להם במהלכה.



שלב ראשון - מנחים את כל הילדים לעשות נחשים ארוכים (כאורך כף היד) מבצק הסוכר
האדום, הכתום והצהוב.

שלב שני - כל נחש מחלקים ל-3 ולכל חלק שכזה מחדדים את הקצה לעיצוב הלהבה
(מניחים "נחש" על כף היד ועם האצבע של היד השנייה מגלגלים הלוך ושוב רק את אחד הקצוות).
הלהבה יכולה להישאר בצורת צינור ואפשר גם למעוך מעט בחלק הרחב שלה ללהבה שטוחה עם שפיץ בקצה.






















שלב שלישי - מורחים מעט מאוד מים עם מכחול על צד אחד של הלהבה
(ואם כל המבוגרים ישימו רגע אצבעות באוזניים, אוכל לגלות לילדים שאפשר גם ללקק את החלק הזה, מה שיוביל לתוצאה אפילו טובה יותר להדבקה. גם ככה העוגיה שורדת בקושי הגעה הבייתה לפני שנטרפת על ידם...).
החלק הרטוב הוא החלק הדביק ואותו יש להניח על העוגיה.
מקפידים להדביק את הלהבות כך שיצאו מאותה נקודה תחתונה ויעלו מעלה.






















שלב רביעי - את כדור הבצק החום הופכים לנחש ארוך וצר עד כמה שניתן.
חותכים אותו (עם האצבעות) לכמה חתיכות קטנות שישמשו כעצים למדורה.
מרטיבים מעט את תחתית הלהבות (אותה נקודת היציאה של כל הלהבות) ומפזרים את החתיכות החומות.























וככה נראות 35 מדורות מתוקות יחד!
כל מדורה הנחתי על שקית אריזה עליה מדבקה עם שם היוצר.



















רק לאחר כשעה של ייבוש חלקי (אם יש יותר זמן לייבוש, אז עדיף)
הכנסתי את המדורות וארזתי בסרט תואם.

















חג שמח!

משריתוקה 054-5574170
www.sarituka.co.il

3 תגובות:

  1. כל כך יפה ופשוט לביצוע!

    השבמחק
  2. ואו תודה רבה על הרעיון.
    לבני הצעיר יש יום הולדת בל"ג בעומר וזה נראה ממש יפה לעשות דבר כזה עם הילדים ביום הולדת. בדרך כלל אני מחפש אטרקציות לימי הולדת, דברים חדשים ושונים אשר ימשכו את הילדים. היום הילד שלי כבר די גדול יהיה בן 11 השנה ולכן אני חושב שאני פשוט יתן לו רשימה של הפעלות שונות והוא יבחר לי את מה שהוא רוצה לעשות ביום הולדת. לפי דעתי הוא ידע יותר טוב ממני איך לקלוע לדעה של שאר הילדים בכיתה ואולי הוא יבחר משהו שהוא מאוד יאהב לעומת ילדים אחרים אך אין לי בעיה עם זה כי בכל זאת זה היום הולדת שלו. כמובן שיהיו כמה סוגי הפעלות ככה שכל הילדים ימצאו מה לעשות!

    השבמחק