יום רביעי, 15 בפברואר 2012

איך לעצב עוגה עם בצק סוכר? - פרק 1


לעיצוב בבצק סוכר דרושות עוגות יציבות וגבוהות - עוגות בחושות למיניהן. חשוב שהעיצובים החיצוניים יעטפו עוגות משובחות, כמו עוגת שוקולד עסיסית, עוגת בננה-שוקולד צ'יפס, עוגת וניל שוקולד-צ'יפס, עוגת גזר, עוגת דבש ועוד. כאן אלמד אתכם כיצד להכין.

בפרק הראשון נלמד כמה מהפטנטים שלי כיצד להכין את התבנית לפני האפייה, כיצד להשתמש נכון בחום התנור באפייה וכיצד לקבל עוגה ישרה ושטוחה שתהייה מוכנה לעבודת הקישוט שנראה בפרק השני.
ראשית המתכון:

עוגת שוקולד עסיסית

המצרכים לתבנית בקוטר 26 או לשימוש בתבנית בקוטר 24 לקבלת גובה.

3 כוסות קמח תופח
1.5 כוסות שוקולית
1.5 כוסות סוכר
2 כפות נס קפה
1 שקית סוכר וניל
1.5 כוסות חלב/שמנת
1.5 כוסות שמן
5 ביצים (גודל L)

לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים, להוסיף להם את כל החומרים הרטובים ולבחוש היטב.
לתנור שחומם ב200 מעלות. כשמכניסים את העוגה - להוריד ל170 מעלות צלזיוס. העוגה מוכנה כשקיסם יוא ממנה נקי.

לפרק השני של עיצוב העוגה - ליחצו כאן.

בהצלחה!

משריתוקה
www.sarituka.co.il

11 תגובות:

  1. במקום החלב אפשר לשים מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה על המענה המאוחר...
      כן, ככה אני עושה לרוב

      מחק
  2. במקום החלב אפשר לשים מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אני מכינה ככה את העוגה לבית :)

      מחק
  3. 2 כפות נס קפה הכוונה אבקה או משקה מוכן?

    השבמחק
  4. 2 כפות נס קפה הכוונה אבקה או משקה מוכן?

    השבמחק
    תשובות
    1. אבקה.
      לא חייבים. אפשר גם לוותר.
      זה רק לגיוון טעמים.
      לפעמים אני שמה קצת קינמון במקום.
      ואפשר גם בלי תוספת בכלל.

      מחק
  5. תודה רבה! אפיתי בלי ויצא מעולה!

    השבמחק
  6. תודה רבה! אפיתי בלי ויצא מעולה!

    השבמחק