יום רביעי, 15 בפברואר 2012

איך לעצב עוגה עם בצק סוכר? - פרק 1


לעיצוב בבצק סוכר דרושות עוגות יציבות וגבוהות - עוגות בחושות למיניהן. חשוב שהעיצובים החיצוניים יעטפו עוגות משובחות, כמו עוגת שוקולד עסיסית, עוגת בננה-שוקולד צ'יפס, עוגת וניל שוקולד-צ'יפס, עוגת גזר, עוגת דבש ועוד. כאן אלמד אתכם כיצד להכין.

בפרק הראשון נלמד כמה מהפטנטים שלי כיצד להכין את התבנית לפני האפייה, כיצד להשתמש נכון בחום התנור באפייה וכיצד לקבל עוגה ישרה ושטוחה שתהייה מוכנה לעבודת הקישוט שנראה בפרק השני.
ראשית המתכון:

עוגת שוקולד עסיסית

המצרכים לתבנית בקוטר 26 או לשימוש בתבנית בקוטר 24 לקבלת גובה.

3 כוסות קמח תופח
1.5 כוסות שוקולית
1.5 כוסות סוכר
2 כפות נס קפה
1 שקית סוכר וניל
1.5 כוסות חלב/שמנת
1.5 כוסות שמן
5 ביצים (גודל L)

לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים, להוסיף להם את כל החומרים הרטובים ולבחוש היטב.
לתנור שחומם ב200 מעלות. כשמכניסים את העוגה - להוריד ל170 מעלות צלזיוס. העוגה מוכנה כשקיסם יוא ממנה נקי.

לפרק השני של עיצוב העוגה - ליחצו כאן.

בהצלחה!

משריתוקה
www.sarituka.co.il

16 תגובות:

  1. במקום החלב אפשר לשים מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה על המענה המאוחר...
      כן, ככה אני עושה לרוב

      מחק
  2. במקום החלב אפשר לשים מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אני מכינה ככה את העוגה לבית :)

      מחק
  3. 2 כפות נס קפה הכוונה אבקה או משקה מוכן?

    השבמחק
  4. 2 כפות נס קפה הכוונה אבקה או משקה מוכן?

    השבמחק
    תשובות
    1. אבקה.
      לא חייבים. אפשר גם לוותר.
      זה רק לגיוון טעמים.
      לפעמים אני שמה קצת קינמון במקום.
      ואפשר גם בלי תוספת בכלל.

      מחק
  5. תודה רבה! אפיתי בלי ויצא מעולה!

    השבמחק
  6. תודה רבה! אפיתי בלי ויצא מעולה!

    השבמחק
  7. היי שאלה אני רוצה להכין עוגה עגולה קוטר 26 סמ ולחצות ולהשים גנאש שוקולד
    ולמחורת בבוק לצפות אותה ולעטוף בבצק סוכר , אם היא תשאר בחוץ עד הערב היא תתקלקל? ושאלה נוספת ראיתי שאת שמה אותה במקרר , כמה זמן אחרי שהיא יוצאת מהתנור שמים במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. במזג האוויר הנוכחי, עוגה ממולאת/מצופה בגנאש, יכולה לשרוד מהבוקר עד הערב בחוץ. חשוב להכניס למקרר חזרה מיד לאחר האירוע אם נשאר ממנה משהו...
      אני מכניסה למקרר די מהר...המקררים של היום לא נהרסים מהכנסת סיר/תבנית חמה, הם יודעים להתגבר על זה.
      כדאי לחתוך את העוגה לשניים (כדי למלא באמצע) לאחר כמה שעות במקרר, כדי למנוע התפוררות שלה.
      אגב, אם את כבר חוצה וממלאת בגנאש, אז כבר תצפי אותה בגנאש ואז תכניסי למקרר ללילה. זה יחסוך לך זמן בבוקר.
      רגע לפני הציפוי בבצק סוכר, כדאי לרסס עליה מים או להבריק מים או אפילו עם ידיים רטוהות לעבור מסביב - אחרת הבצק לא יידבק לגנאש שהתקרר והתקשה.
      בהצלחה!!!

      מחק
  8. מקסימה את... תודה רבה רבה

    השבמחק
  9. שאלה נוספת איך צובעים עם צבעי ג'יל ? ראיתי שמרחת עם ספוג ורשמת למישיהי שאת טובלת במים , אם יש לי מכחול אני גם טובלת במים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אכן אוהבת לעטוף בלבן ולצייר עם צבעי מאכל ג'ל מהולים עם מעט מים. אני מציירת עם מכחולים וספוגים. בפייסבוק שלי וביוטיוב יש סרטון הדרכה .

      מחק