טו' בשבט הגיע - חג לאילנות!
וחג גם לי כי זהו התאריך העברי להולדתי!
עוד כשהייתי ילדה אהבתי לטייל ולחקור בטבע את עולם הצומח, מה שהוביל אותי להיות
מדריכת טיולים "בחברה להגנת הטבע", ומה שהוביל את בעלי לאכזבה קשה כשגילה
שאני לא אוהבת לקבל זר פרחים גזומים ו"מתים"...
אבל מה לעשות שמצאתי את עצמי מגדלת את משפחתי בת"א, ללא אפשרות (לפחות בשלב זה)
לטפח גינה משלנו...
מכיוון והצמחים שניסיתי לגדל באדנית, לא צלחו את השמש והחום התל אביבי בקיץ,
נשארתי רק עם העציצונים המתוקים שאראה לכם מיד איך להכינם ומתאימים מאוד לטו' בשבט!
אני "מזהירה" מראש, שהפוסט הזה ארוך ושהתוצר הסופי מורכב מכמה שלבים.
אתם מוזמנים לצעוד איתי את כל הדרך, אבל גם לעשות "קיצורי דרך" ולאמץ רק חלק מהשלבים.
שלב א' - אפיית מאפינס שוקולד בתוך עציצוני חרס
את העציצונים האלה קניתי בחנות של "מקס סטור" (עלו 2.5 ש"ח...), אבל ניתן לקנות
גם במשתלות (מיותר לציין שהם נקיים וללא שימוש קודם...)
הבלילה שהכנסתי אליהם היא בלילה של עוגת השוקולד העסיסית שלי, מתכון תמצאו - כאן.
את העציצונים מילאתי עד לגובה של כס"מ מהסף.
מכיוון ואלו מאפינס, זמן האפייה מתקצר ל-30-40 דקות ובחום של 175 מעלות.
מתקבלת גבעה יפה ומתבקעת שתשמש לנו כ"אדמה".
שלב ב' - הכנת עוגיות חמאה בצורות שונות על מקל
את המתכון לעוגיות ואופן ההכנה של הבצק, תוכלו למצוא - כאן.
יש להכין מראש את בצק העוגיות, שקורר מראש ויצא כחצי שעה קודם לכן מהמקרר,
מעט קמח לקימוח משטח הרידוד, מערוך, חותכנים בצורות הדרושות ומקלות סוכריה.
שימו לב שאני מרדדת את בצק העוגיות (שהוכן וקורר מראש), לעובי אחיד ע"י גלגול
המערוך לאורך לייסטים (2 צלעות של מסגרת פשוטה לתמונה שקיבלתי מהנגר השכונתי),
הלייסטים שלי בגובה חצי ס"מ כל אחד והם עוזרים לעוגיות להאפות בצורה שווה ואחידה.
את מקל הסוכריה אני מכניסה בזהירות לעוגיה לפני האפייה ועד ל-3/4 מהאורך שלה.
לא קורה למקל דבר בחום של האפייה בתנור.
(אם נשאר לכם מהבצק של העוגיות שאריות, תוכלו להכין - "עוגיות הפתעה")
חשוב מאוד - את מגש העוגיות שאפיתם כ-12 דקות ובחום של 175 מעלות,
אתם מוציאים מהתנור, גם אם העוגיות נראות לכם לא עשויות מספיק הן מסיימות את
האפייה שלהן במנוחה בתבנית שהוצאתם - אין לגעת בהן עד שהן מתקררות מעט.
שלב ג' - קישוט ועיצוב עוגיות החמאה 1
את העוגיות המוכנות שהצטננו, ניתן להתחיל לעצב בבצק סוכר.
יש להכין מראש את החותכנים איתם קרצתם את העוגיות, מעט בצק סוכר מכל צבע שתרצו,
מערוך קטן, צלוחית עם מעט מים ומכחול.
רדדו את בצק הסוכר לעובי דק מאוד (5-10 מ"מ), הפכו את הצורה ומירחו בעזרת המכחול
מעט מאוד מים. הדביקו את בצק הסוכר לעוגיה בצורה המתאימה, אם העוגיה התעוותה
מעט באפייה, סדרו את בצק הסוכר עם האצבעות, כך שיתאים לכיסוי של העוגיה.
אפשר לקשט כראות עיניכם - אני הכנתי עיגולים קטנים, שישמשו כצוף לפרח.
שלב ד' - קישוט ועיצוב עוגיות החמאה 2
מאז שראיתי את המגוון העצום של הסטנסילים ב"מותק - בוטיק סוכר",
חיפשתי הזדמנות להשתמש בהם.
מה יותר מתאים לעצים שלי מאשר ציפורים שיעמדו על ענפיהן ויזמרו שם?
החלטתי להשתמש בסטנסיל עם דוגמאות של ציפורים.
יש להכין מראש סטנסיל, שהורדתם לו את שכבת השקף (המגינה על הצד הדביק שלו),
ספוגית קטנה (אני משתמשת בספוגיות משולשות של מייק-אפ), מעט מאוד צבע מאכל ג'ל,
עוגיה מקושטת בבצק סוכר שיובש מראש (לפחות כשעה).
את הסטנסיל מדביקים במקום הרצוי לעוגיה - שלא יזוז, עם פינה של הספוגית אוספים
מעט מהצבע ומתחילים בעדינות לטפוח על העוגיה, לאורך הדוגמא שרוצים שתעבור אליה.
מקלפים בזהירות את הסטנסיל ומייבשים כ-5 דקות עד לייבוש מלא של הצבע.
שלב ה' - הכנת עלה ושתילת הפרחים בעציצים...
מגלגלים כדור ירוק בגודל של גולה (אולי מעט גדול יותר, אבל זה ממש לא משנה...),
הופכים את הכדור לצורת טיפה ומועכים/משטחים עם היד.
חורצים עם סכין פס באמצע שישמש כעורק הראשי של העלה ומניחים במרכז כל "גבעה".
את "גבעול" הפרח נועצים בעלה בחלק הרחב ומכניסים עד סוף העציצון.
העציצונים האלה גם לא שרדו...הפעם לא בגלל הקיץ או החורף...אלא בגלל שנטרפו מיד...
חג שמח גם לאילנות וגם לכם - ועכשיו לכו לנטוע עצים ולשתול פרחים בתנורי האפייה שלכם...
בתיאבון!!!
שריתוקה
www.sarituka.co.il
כנסו לראות מה החברות המוכשרות הנוספות שבצוות המעצבות הכינו גם לכבוד החג:
יוד - http://www.yuditlee.com/
פז - http://cakeiteasy.blogspot.co.il/
עינת - http://einate.blogspot.co.il/
רביד - http://sweetravid.blogspot.co.il/
איריס - http://bisofcake.blogspot.co.il/
מוני - http://mitushcakes.blogspot.co.il/
גלית - http://www.tapuz.co.il/blog/net/Maavaron.aspx?foldername=nemashimcakes
כל כך יפה!!!
השבמחקצבעוני וטעים לט"ו בשבט
השבמחקהיי.
השבמחקכמה מאפינס יוצאים מהכמות הזאת