לכבוד חג האביב, החלטנו לעשות לכם הפתעה -
שני צוותי ה-DT (צוותי המעצבות) של "מותק-בוטיק סוכר" ו"נתנאלה.קום",
התאחדו לפרויקט אביבי במיוחד המשלב את עיצוב העוגות עם הסקראפ!
אפילו פתחנו דף מיוחד בפייסבוק ואתם מוזמנים לבקר בו - כאן.
כל אחת מאיתנו קיבלה הפעם 2 חבילות - אחת מליהי ואחת מנתנאלה.
כרגיל (אבל הפעם יותר...) ישבתי וחשבתי, שברתי את הראש ותהיתי,
איך לשלב בין השתיים לפרויקט אחד משותף?
חשבתי כל כך חזק ובכל שעות היום,
שהפתרון פשוט הופיע לי פתאום בחלום!
מה יותר מתאים מהצעת הגשה של מאפינס אביביים כמו עציץ של פרחים ריחניים?
כמה שלבים פה לפנינו, כרגיל - אתם יכולים לבחור רק חלק מהשלבים, או את כולם.
שלב א' - אפיית המאפינס
מה אנחנו צריכים?
* מתכון לעוגת שוקולד - שהפך לכשר ברגע שהוספנו לו "קמח תמי" כשר לפסח
* עטרות נייר מדליקות של "וילטון" בצבעים אביביים משגעים מ"מותק"
מכינים את הבלילה לפי המתכון וממלאים את עטרות הנייר בבלילה
עד לגובה של כ- 3/4 מהעטרה.
אופים כ-50 דקות ומוציאים לצינון.
* מערוך
* חותכן עגול בקוטר העטרה
* פאנץ' של "וילטון" בצורת פרח
* ממרח מקשר שידביק את הבצק למאפינס וייתן גם טעם (אני השתמשתי בממרח שוקולד)
* בצק סוכר צבעוני (השתמשתי בבצק סוכר לבן שצבעתי בצבעי הניאון החדשים של "מג'יק קולורס")
נרדד לעובי של כחצי סנטימטר בצק סוכר צבעוני, נקרוץ ממנו עיגולים ונכסה את המאפינס.
ועכשיו נעבור ליצירת פרחים - נחבר את הפאנץ' לפי התמונות הבאות.
נרדד בצק סוכר בצבע שנרצה את הפרח לעובי הרצוי (אפשר לרדד לכל עובי שרוצים,
אני רידדתי לעובי של כחצי ס"מ).
נניח את בצק הסוכר המרודד במקום המתאים לפי התמונה ונקרוץ את הפרח.
נדביק אותו עם מעט מים במרכז המאפינס (ונקשט עם עיגול בצבע בולט שישמש כצוף).
* מדבקות קארדסטוק בעיצוב תואם
* מספריים זיג-זג (או רגילות אם לא רוצים את הדוגמא הזאת)
* נייר דבק
* שיפודים עבים וארוכים
* קשים מעוצבים מנייר
* 1 ק"ג אבני שוקולד
* עטרות נייר מדליקות של "וילטון" בצבעים אביביים משגעים מ"מותק"
מה עושים?
מחממים תנור לכ-170 מעלות מראש.מכינים את הבלילה לפי המתכון וממלאים את עטרות הנייר בבלילה
עד לגובה של כ- 3/4 מהעטרה.
אופים כ-50 דקות ומוציאים לצינון.
אם יצאו "גבעות" באפייה ולא רוצים אותם - אפשר לחתוך עם סכין חדה
(ולהינות אח"כ עם הקפה...)
שלב ב' - עיצוב המאפינס
מה אנחנו צריכים?
* מאפינס מוכנים ומצוננים (אפשר גם כאלה שנשמרו במקרר בכלי אטום)* מערוך
* חותכן עגול בקוטר העטרה
* פאנץ' של "וילטון" בצורת פרח
* ממרח מקשר שידביק את הבצק למאפינס וייתן גם טעם (אני השתמשתי בממרח שוקולד)
* בצק סוכר צבעוני (השתמשתי בבצק סוכר לבן שצבעתי בצבעי הניאון החדשים של "מג'יק קולורס")
מה עושים?
נתחיל במריחת המאפינס בשכבה דקה של ממרח שוקולד (או כל קרם מקשר אחר).נרדד לעובי של כחצי סנטימטר בצק סוכר צבעוני, נקרוץ ממנו עיגולים ונכסה את המאפינס.
ועכשיו נעבור ליצירת פרחים - נחבר את הפאנץ' לפי התמונות הבאות.
נרדד בצק סוכר בצבע שנרצה את הפרח לעובי הרצוי (אפשר לרדד לכל עובי שרוצים,
אני רידדתי לעובי של כחצי ס"מ).
נניח את בצק הסוכר המרודד במקום המתאים לפי התמונה ונקרוץ את הפרח.
נדביק אותו עם מעט מים במרכז המאפינס (ונקשט עם עיגול בצבע בולט שישמש כצוף).
שלב ג' - הכנת צנצנות לאגרטלים מתוקים
מה אנחנו צריכים?
* דף קארדסטוק - ניירות עיצוב בדוגמא אביבית* מדבקות קארדסטוק בעיצוב תואם
* מספריים זיג-זג (או רגילות אם לא רוצים את הדוגמא הזאת)
* נייר דבק
* שיפודים עבים וארוכים
* קשים מעוצבים מנייר
* 1 ק"ג אבני שוקולד
מה עושים?
ממלאים את הצנצנות באבני השוקולד עד למחצית הגובה.השוקולד יבטיח את היציבות של הצנצנת וימנע ממנה להתהפך לאחר מכן כשהמאפינס יהיו בתוכה.
גוזרים עם מספריים רצועות מהנייר המעוצב באורך שיתאים להידבק מסביב לצנצנת
מדביקים את רצועות הנייר לצנצנת עם נייר דבק שגלגלנו כדי שיהיה דו-צדדי
מדביקים מדבקה גדולה ונחמדה עם ברכה יפה לחג
משחילים את השיפודים בתוך הקשים
נועצים אותם בתוך הצנצנת, דרך אבני השוקולד עד לקרקעית, כשהקשים מעל האבנים
והחוד של השיפודים כלפי מעלה
שלב ד' (ואחרון) - סידור ה"פרחים" ב"אגרטל"...
ננעץ כל מאפינס מעוצב בתוך כל שיפוד, נסדר יפה ביניהם ונניח במרכז השולחן המעוצב לחג
שיהיה חג אביב, צבעוני, שמח וכשר!
שריתוקה
www.sarituka.co.il
אתם מוזמנים להיכנס לבלוגים של כל חברותיי לצוות ה-DT המשותף,
ולראות מה הם הכינו בשבילכם לכבוד האביב:
סוויט רביד - רביד בזק
יעל יניב
שיהיה חג אביב, צבעוני, שמח וכשר!
שריתוקה
www.sarituka.co.il
אתם מוזמנים להיכנס לבלוגים של כל חברותיי לצוות ה-DT המשותף,
ולראות מה הם הכינו בשבילכם לכבוד האביב:
סוויט רביד - רביד בזק
יעל יניב
קייק איט איזי - פז אלסטר
מיס ביס - איריס בן שושן
מיתוש - מוני רוקח
זיקוקית - ענת דביר
רותי צחורי
קישקושיאדא - עינת אליאש
מניירות - קרן מוסטוב
נתנאלה
מותקייקס - ליהי רוזנברג
מיס ביס - איריס בן שושן
מיתוש - מוני רוקח
זיקוקית - ענת דביר
רותי צחורי
קישקושיאדא - עינת אליאש
מניירות - קרן מוסטוב
נתנאלה
מותקייקס - ליהי רוזנברג
מהממים הקאפקייקס שלך! אני לא מכירה את אבני השוקולד האלה נראה שוס!
השבמחקתודה!
מחקהילדים שלי מכירים יותר מדי טוב את אבני השוקולד האלה...כשיוצאים איתם לטיולי טבע, אנחנו צריכים להסביר ולשכנע כמה וכמה פעמים שהאבנים הקטנות שנמצאות על השביל הן לא כמו "האבנים של אמא"....
זר מקסים והייתי בשוק שזה ממתק שוקולד...כל הזמן חשבתי שזה חצץ צבעוני (-:
השבמחקחחח....האבנים הן חלק מהקינוח - את צריכה לראות איך כל הילדים והמבוגרים (!!!) נלחמים על חופנים שנזרקים ישר לפה.
מחקמקסים!!!!!
השבמחקתודה!
מחקמקסים!!!!
השבמחקאהבתי את הרעיון של השיפודים בתוך הקשים :-)
גם אני אהבתי את רעיון השיפוד בתוך קשית. הייתי בטוחה שהקשית נעוצה פנימה. מקסים!!!
השבמחקמקסים בצבעוניות!!!
השבמחקואני חשבתי בדיוק כמו איריס (;
מקסים מקסים מקסים!!
השבמחקממש יפה ומגניב
השבמחק