יום ראשון, 1 ביוני 2014

במיוחד לשבועות - מתכון לטירימיסו - הגרסה לעצלנים...



אני לא מאוהבי עוגות הגבינה האפויות...אבל שבועות זה בהחלט החג שלי!
כל הפשטידות, הפסטות, הקרמים והמוסים :)
הכנתי לכם מתכון פשוט-פשוט! הגרסה לעצלנים (או במקרה שלנו - לילדים) של טירימיסו.
הפעם לא טרחתי לצלם את השלבים...פשוט בגלל שהיא כל כך קלה!
מעיין שלי, בן 6.5, הכין הכל לבד, השגחתי בשלב המיקסר וגירור השוקולד...

מה צריך?
חבילת בישקוטים ("לשונות חתול")
אספרסו כפול (או כל חצי כוס של קפה חזק)
2 חבילות "אינסטנט קרם פטיסייר" (יש ל"מימונ'ס")
500 גרם שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
250 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בסקי 5%)
שוקולד מריר + מגרדת
מיקסר
תבנית הגשה (רצוי שקופה, כדי שיראו את השכבות היפות)


מכניסים לקערת המיקסר את תכולת 2 חבילות האינסטנט, את הגבינה, השמנת והחלב ומקציפים על פי ההנחייה עד לקבלת קרם יציב.
במקביל לעבודת המיקסר, מסדרים את הבישקוטים בתחתית התבנית (אנחנו תמיד מכינים גם 3 קעריות נפרדות לילדים).
עם כפית מרטיבים מעט כל בישקוטי בקפה (את הבישקוטי בקעריות הילדים, אנחנו הרטבנו עם שוקו...).
לאחר שהקרם מוכן, מפזרים אותו מעל הבישקוטי עם כף (לא לשכוח את קערות הילדים...).
מגררים מעל שוקולד מריר לקישוט.
מומלץ להחזיר למקרר למנוחה קצרה לפני ההתענגות :)

הכי כיף לחלק לאורחים ולהוציא להם את המנה שלהם עם כף ישר מהתבנית לצלחת למראה אותנטי.

בתיאבון וחג שבועות שמח!
משריתוקה
www.sarituka.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה